Voeding

Alles wat je drinkt en eet, werkt mee aan hoe jij je voelt. Wil je afvallen of je gewoon gezond voelen?

Voeding

Wat we eten en drinken

Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is. Maar wat is nu 'gezond eten'? Dat is lang niet altijd duidelijk. Vind je weg maar eens in het oerwoud van keurmerken. Bio, gezonde keuze, 100% natuurlijk, geen toegevoegde suikers, 0% vet, duurzaam, vega en ga zo maar door. Wat is nu goed voor jóu? Hoe verander je je eetpatroon? Hoe word ik slanker en gezonder tegelijk? Het toverwoord is balans. Wij gaan je niet de les lezen. We gaan je leren anders naar voeding te kijken en laten je voelen wat het met je lichaam doet. Stap voor stap in jouw tempo in jouw situatie.

Hoe gaan we dit doen

Eerst ben je zelf aan zet. Hoe ziet je voeding er op dit moment uit? Om tot een goed resultaat te komen moet jezelf, en wij, weten wat je allemaal in je mond steekt. Aan de hand van een analyse van je huidige voeding- en drinkpatroon geven we gerichte adviezen om zo snel mogelijk tot resultaat voor jou te komen. Het voedingsadvies is NIET gebaseerd op calorieën. Dat is een te eenzijdige benadering. Je valt wellicht af maar houdt dat niet vol omdat een mens nu eenmaal een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig heeft. Dat verschilt per individu. Bovendien ben je dan alleen met afvallen bezig en niet met gezondheid. Onbalans in voeding kan tot vage klachten leiden waarbij je wellicht niet direct verband legt met voeding. Denk hierbij aan hoofdpijn, slechte stoelgang, obstipatie of juist diaree, vermoeidheid, slechte nachtrust, allergieën en huiduitslag of eczeem. Dat heeft allemaal niets met calorieën te maken. Misschien wordt je overgewicht door iets heel anders veroorzaakt of is er sprake van een combinatie van factoren. Daarom zijn bij ons de vier elementen ook zo van belang. Wij kijken niet alléén naar je voeding: wij kijken ook naar spanning in je lijf en je beweeggedrag, zodat wij je optimaal kunnen coachen.

Etiketten lezen en voedingsadvies

Bewust worden van wat je eet en drinkt is de eerste stap naar verbetering en gezondere voeding. Door inzicht en kennis van voeding en gezondheidsclaims kun je verandering in je gedrag aanbrengen. Etiketten lezen en vooral begrijpen helpt hierbij. Wat zit er nu eigenlijk in een zakje kruiden, een tortilladip of die zak chips die hoort bij het film kijken? Waarom is yoghurt mager? En wat heb ik daaraan? Wij geven je advies over alternatieven of waar je bewust voeding kunt weglaten.

Coachsessies

Aan de hand van jouw vraag geven wij advies in de hoeveelheid coachsessies wij denken dat je nodig hebt. Je kunt kiezen om intensief gecoacht worden, 1x per week en na een tijdje 1x per maand of zelfs op afroepbasis. Dreig je na een tijdje terug te vallen in je oude patroon, schroom dan niet en neem contact met ons op. Health by Choice helpt je om gezond te worden en te blijven.